Staal tekenaar als beroep kiezen
Over ons
Staal tekenaar als beroep kiezen

Ben jij goed in tekenen en wil je de bouw in? Dan is het misschien wel een leuk idee om iets als staal tekenaar te gaan doen bijvoorbeeld. Staal tekenaars zijn zeker zeer hard nodig bij verschillende bedrijven en voor vele verschillende opdrachten. Je krijgt alle basis informatie over het project waar je op dat moment mee bezig bent of zult zijn. Hierna is het jouw taak om dit uit te werken op alle locaties waar staal nodig is. Bij dit soort banen in de industrie en productie kun je zeer leuke banen vinden. Je uitwerking doe je met met behulp van speciale teken software. Lijkt dit wat voor jou, lees dan snel verder!

Categorie├źn
Recente artikelen

Staal tekenaar als beroep kiezen

Een dakdoorvoer plaatsen: wat zijn de mogelijkheden?

Armando Newman

Een dakdoorvoer is onmisbaar in iedere woning, bedrijf of winkelpand

Mogelijk heeft u wel eens van het fenomeen dakdoorvoer gehoord. Vroeger bestonden er alleen schoorstenen en deed men hoofdzakelijk deuren of ramen open om te ventileren en rookgas af te voeren. De afgelopen decennia zijn rvs dakdoorvoersystemen voor ventilatie, ontluchting en rookafvoer de norm geworden. Een dakdoorvoeringssysteem zit vandaag de dag in nagenoeg iedere woning, in fabrieken, bedrijven en in kantoorruimtes. Bij de aanleg van dakdoorvoersystemen worden diverse kwaliteitscriteria gehanteerd. Zo moet deze klus bij pelletkachels, houtkachels en gas- of elektrische haarden uitgevoerd worden door een gecertificeerde installateur. Installateurs houden rekening met alle veiligheidsvoorschriften, zorgen voor veilige doorvoersystemen, sluiten deze perfect aan en kunnen ook voorkomen dat er een rimboe aan buizen door het huis gaat lopen. Allemaal goede redenen dus om als u een doorvoersysteem wilt plaatsen een specialist in te schakelen.

De verschillende typen dakdoorvoeringen: er is keuze genoeg!

Dakdoorvoersystemen worden gebruikt voor verscheidene soorten ventilatie, luchttoevoer en luchtafvoer. Zo worden ze gebruikt in keukens en badkamers om vochtige lucht af te voeren en frisse lucht binnen te halen. Veelgebruikte toepassingen zijn verder kelderventilatie, rioolbeluchting, fungeren als afvoersysteem voor cv-ketels en als beluchting en afvoer voor pelletkachels, houtkachels en (open) haarden. In het algemeen zijn er enkele hoofdsoorten dakdoorvoersystemen. Het meestgebruikt zijn aluminium rvs buizen, enkelwandig (bij vochtventilatie) of dubbelwandig (bij kachels en haarden), die als buizensysteem door het dak worden gevoerd. Ook zijn er speciale geveldoorvoeringen mogelijk, waarbij rook of lucht via een gevel uit huis verdwijnt. Ten slotte komt de traditionele schoorsteen nog vaak voor, die vooral gebruikt wordt in oudere woningen met een traditionele cv-verwarming.

De voor- en nadelen van dakdoorvoeringssystemen

Elk van deze soorten doorvoeringssystemen heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo is een buizensysteem dat goed is aangelegd en weggewerkt zeer veilig en effectief, zeker als deze dubbelwandig is. Een voordeel van dakdoorvoersystemen is verder dat ze snel door een expert aangelegd kunnen worden volgens de modernste technieken. Hierdoor kun je er jarenlang mee vooruit, zonder dat je er daarna nog omkijken naar hebt. Fijn is verder dat er ook mechanische aangedreven dakventilators zijn, die zorgen voor de meest optimale ventilatie en/of rookafvoering. Een optie is verder om een concentrisch systeem te laten ontwikkelen, dat zorgt voor de afvoer van alle schadelijke gassen en vervuilde lucht uit de woning. Door deze technische klus te laten uitvoeren door een ervaren en betrouwbaar installatiebedrijf zoals Cox Geelen, ben je gegarandeerd van het beste resultaat voor een eerlijke en aantrekkelijke prijs. Vraag hoe dan ook meerdere offertes op bij installatiebedrijven, om zo de beste prijs te bedingen voor een kwalitatief hoogstaand resultaat.


Delen